keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kesän ompeluksia

Yritän saada tätä blogia edes jonkinlaiseen kuosiin, joten päivitän tänne ompeluksia vähän missä järjestyksessä sattuu. Seuraavat on viime kesältä. Tein poitsulle t-paitoja ja bermudoja. Poika itse sai valita kankaat ja kuten varmaankin huomaatte, ne on iloisia, hauskoja ja lapsellisia. Teen parhaillaan pojalle peruspaitoja ja olen aivan epätoivoinen yrittäessäni keksiä mahdollisimman neutraaleja ja ison pojan kuoseja. Mitä tapahtui muutamassa kuukaudessa? Poika meni ekalle. Pitää olla samanlaiset vaatteet kuin muillakin. Kyllä meidät puristetaan samaan muottiin jo hyvin aikaisin. Tässä kuitenkin vielä viime kesän ihania kuoseja :)

Huomasin tämän lätsän jossakin lasten OB:ssa ja ajattelin, että tekaisempa nopsaan iltapuhteina. Taisi mennä kolmisen tuntia väkertäessäni tätä eikä kokokaan ollut ihan poikani luokkaa. Lätsä kun mahtui armaan aviomieheni päähän :D Mökkilätsä, ajattelin, mutta poika tykästyi vaikka vähän liian iso onkin.


Sovituskuva. Mökki, lätsä ja äiskän tekemä t-paita. Jou!


Bermudoja helteisiin kesäpäiviin. Denimkin on ohkaista, mutta kuitenkin paremmin rymyämistä kestävää kuin nämä herkulliset puuvillat.


Tässä niitä t-paitoja, joiden kuosista jo mainitsinkin aikaisemmin. Ihania kankaita, eikö? Nyt pitää olla mustaa ja mielellään vain yksi kuvio... Tylsää.


Tein bermudat myös siskon lapsille. Viisivuotiaalle prinsessalle pienensin tuosta poikien kaavasta, lisäsin polvien alle rypytyksen kuminauhalla ja lahkensuut koristin polvekenauhalla. Ihastuin itse näihin, toivottavasti myös pieni prinsessa :)


Siskonpojan bermudat on samanlaiset kuin nuo oman pojankin.


5 kommenttia:

 1. Ihania, pirteitä vaatteita. Ja niin valitettavan totta tuo miten muiden mielipiteet/vaatteet alkavat jo (liian) nuorena vaikuttaa. Meijän poika on vasta 5, mutta hyvinkin valikoiva jo sen suhteen mitä voi pukea tarhalle päälle ja mitä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samaa mieltä. Erilaisuutta ei hyväksytä ja onhan se erilaisuutta, jos on itsetehdyt vaatteet ja kuositkin "hauskoja". Meillä tuo muutos tapahtui koulujen alettua, sitä ennen laittoi päällensä mitä eteen kannettiin.

   Poista
 2. Hienoja bermudoja, ja nuo tytön versiot oli herkulliset <3
  Meillä tokaluokalla oleva tyttö, ja sille onneksi menee edelleen kaikki minun valitseman ihanat kuosit. se ihmettelee vaan tuon tuostakin, että miksihän muilla luokkakavereilla ei ole mekkoja... Minä ompelen tytölle mekkomaisia tunikoita paljon... No onneks vielä kelpaa :) Sun pitää pojun kanssa yhdessä etsiä kuoseja, mitkä kiinnostaisi. Meneekö edes pääkallot?

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Mä vähän luulen, että tytöillä meneekin helpommin pitempään nuo itsetehdyt vaatteet ja värikkäät kuosit. Kesällä valittiin yhdessä nuo, nyt ei ole ollut mahdollisuutta. Mahdollisimman neutraaleja olen yrittänyt tehdä, muutaman väripilkun sinne sekaan. Saa nähdä kelpaako.

  VastaaPoista
 4. Meillä kävi juuri samanlailla. Eskarissa vielä kelpasi kaikki minun tekemä, nyt pitää kaikki olla pumaa, dc:tä... Mikään minun tekemä ei enää kelpaa :(

  VastaaPoista

<3 Kiitos kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...