torstai 7. maaliskuuta 2013

Ihanaakin ihanampaa velouria

Tässä on ollut kaikenlaista järjesteltävää ja mietittävää, joten ompelu (juu, jatkuva ompelujumikin on kyllä päällä...) on jäänyt vähiin. Teimme jokunen aika sitten extempore-reissun Rolloon muutaman ompelukaverin kanssa ja tietenkin suunnaksi Ikean lisäksi otettiin Ottobre, siellä kun oli -20% kaikista normaalihintaisista kankaista sekä pöytä pullollaan ihania trikoita 7€/m. 

Ihastuin tähän velouriin, luonnossa tässä on kaunis hopean hehku. Tein mekon samalla omalla kaavalla kuin tämän Soulbird-mekon, erona upotetut taskut. Ensimmäistä kertaa nekin. Lisäksi ompelin suoriin, vajaamittaisiin hihoihin pienet puhvit sekä hihansuihin pitsiä. Pitsi koristaa myös kaula-aukkoa.

Muotolaskokset löytyvät jälleen vaakasuoraan rintojen kohdalta, pystysuoraan alta ja takaa.

Halusin vielä pipon mätsäämään mekkoon. Perusruttupipo, jossa koristeena pitsirusetti ja nappi.

Kaava oma, velour ja pitsi Ottobre, nappi Ompelusopen kätköistä. Josko ne loputkin kankaat nähtäisiin ennen kesää vaatteina. (Pahoittelut kuvien huonosta laadusta, järkkärini on sanomassa sopimustaan irti.)


EDIT. En täällä blogissa juurikaan ole ottanut kantaa kankaiden laatuihin, mutta haettuani Onni ja Ilonan Aurinko-joustofroteen postista ja pestyäni sen on pakko avautua. Ihanan auringonkeltainen väri haalistui pesussa ja mustissa auringon reunoissa väri näyttää olevan vain joustiksen lenkin päässä, niin pahasti valkoinen pohja paistaa läpi jo pelkästään viikkaamalla kankaan. Kuin yö ja päivä ko. joustis ja postauksen velour. Kuluttajana sitä tietysti odottaa saavansa laatua maksettuaan suht suolaisen hinnan. Tokihan se harmittaa, kun käsissä on 2,5m kangasta, josta ei huonon laadun vuoksi halua tehdä mitään. Niitä laadukkaita kankaita onneksi enimmäkseen tulee tuotannosta nettikauppoihin. Oli pakko avautua, kun joka kerta kävellessäni Ompelusoppeni ohi kangas osuu silmiin lisäten pettymystä kerta kerralta. Ehkä tungen sen jonkin pinon perälle.
7 kommenttia:

 1. Ihanasti tuo pitsi antaa viimesen silauksen tälle! :) Mullei tuota Aurinkokangasta itellä oo, mutta ppoi:n puolelle on muitakin jolla oli se kärsiny heti ekassa pesussa. Kannattaa laittaa reklaamatio, jos vaan suinki viittii.

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvältä ja näyttää vielä tosi mukavalta päälläkin.

  Onneksi en sortunut siihen aurinkoon, vaan pihistelin.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana, tuo pitsi sopii niin hyvin tähän! :)
  itekki ostin aurinkokangasta pienen pätkän ja onneksi siitä on tarkotus tehä vaan tyyny poikien leikkihuoneeseen nii ei harmita jos menis vaatekäytössä huonoksi.. esipesussa ei muuttunu juurikaan. en kyllä siitä huolimattakaan uskaltais tehä kankaasta mitään vaikka esipesun kestikin, kuullostanu olevan noita huonoja kokemuksia niin ei huvita siitä alkaa mitään värkkäämään..

  VastaaPoista
 4. Kivoja ompeluksia! pipon pitsi-nappi yhdistelmä on niin kiva!

  VastaaPoista
 5. Kaunis tunika, pipokin tosi kiva. Mulla se aurinko ei kyllä muuttunut pesussa miksikään... kannattaa reklamoida, oisko sulla joku pakanloppu ollut se pala?

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) Pitänee tehdä reklamaatio. En usko että kyseessä on pakanloppu, sen verran paljon muutkin on ko. kankaasta valittaneet. Valkoisen harmaantumisesta ynnä muusta. Ja pahin omasta mielestäni on juuri se musta väri, joka on vain lenkin päässä. Todella rumasti valkoinen näkyy koko ajan läpi. Harmi.

  VastaaPoista
 7. Minulla aurinko meni myös nuhruiseksi esipesussa. Lisäksi väriä lähtee lisää kohdista, joihin vauva kuolaa. Pyh. Mutta ihana tunika ja malli sopii sinulle todella hyvin.

  VastaaPoista

<3 Kiitos kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...