maanantai 19. marraskuuta 2012

Häämekon väkerrystä ilman tietoa hääpäivästä

Ostin joskus alkutalvesta ruotsinkielisen Burdan, jossa oli isokokoisille suunnattuja kaavoja häihin, sekä häämekko. Ilman tietoa päivämäärästä tai siitä, että menemmekö edes naimisiin (kihloissa olimme kyllä), ostin Eurokankaasta 5 metriä paksua satiinia ja kiikutin kankaan sekä kaavan vanhempieni luokse. Yhden viikonlopun verran piirsimme äitini kanssa kaavoja ja leikoimme kangasta. Siitäpä alkoikin melkoinen urakka. Ompelin ja purin, ompelin ja purin. Ja itkin ja ompelin ja purin.

Lopulta sain jonkinlaisen hahmotelman tulevasta mekosta päälleni ja silloin se iski. Hääkuume. En ole koskaan halunnut häitä, en päivää "prinsessana", en olla huomion keskipisteenä. Nyt halusin. Kylläkin hyvin pienimuotoisesti. Perheet, muutama hyvä ystävä ja sukulainen. Noin kolmisenkymmentä henkeä me mukaanluettuina. Käräjäoikeuden tuomari vihki meidät Tervatoppilan Marskin salissa 21.07.2012. Ihana päivä - aurinkoinen - mutta viileä.

Ja viileyttä kyllä kaivattiinkin tässä mekossa, se kun peittää kaiken muun paitsi dekolteen. Hyvin burdamainen malli, lähes jokaisessa ostamassani Burdassa on aina jossakin vaatteessa rypytys rintojen välissä. Niin tässäkin. Halusin yksinkertaista ja yksinkertaista myös sain. Päällepäin. Muutoin meinasin menettää uskoni mekon valmistumiseen. Vielä häitä edeltävänä iltana ompelin käsin mustan pienillä helmillä koristellun pitsin kiertämään mekkoa.

Olen muuten laihtunut (ainakin) 11kg tuosta päivästä, hurraa! :)

Mekko ->

Dekoltee ->



Äiti ja poika ->





7 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia :) Todella isotöisen ompeluksen olet kyllä jaksanut tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Juu, oli siinä iso homma, mutta valmista tuli. Kumma etten noita helpompia meinaa saada valmiiksi, UFO-pino vaan kasvaa.

      Poista
  2. Todella upea mekko :)

    VastaaPoista
  3. No huh minä en ikinä sais nuin suuritöistä vaatetta tehtyä, nostan sulle hattua, upea mekko!

    VastaaPoista
  4. Vau, todella kaunis mekko! Hatunnosto täältäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaikille :) Itse ihmettelen, kuinka sain tämän aikaiseksi, mutta en millään saa valmiiksi perusvaatteita ja esim. kanttaaminen on varsinainen kompastuskivi. Teen sen kaula-aukkoon samoin kuin hihoihin pitkät resorit. UFO-pino vaan kasvaa kasvamistaan :/

      Poista

<3 Kiitos kun kommentoit <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...